Gyakran Ismételt Kérdések

A split klímák egy belső és egy külső egységből állnak, míg a multi split klímák több belső egységgel rendelkeznek, amelyeket egy külső egység táplál.

A legfontosabb tényezők közé tartozik a szoba mérete, a hőmérsékleti igények, az épület hőszigetelése és az energiatakarékossági preferenciák. Helyszíni felmérés során segítek kiválasztani a megfelelő készüléket.

Fontos, hogy a külső egységet olyan helyre telepítsék, ahol a levegő szabadon áramolhat, és nincs akadályozva a hőleadás. A belső egységnek pedig olyan helyre kell kerülnie, ahol a levegő könnyen eléri az egész szobát.

Az installáció ideje függ a készülék típusától és a helyszíntől. Általában 4-8 óra szükséges a telepítéshez.

A hatékonyság a BTU (British Thermal Unit) érték alapján határozható meg. Általában minél magasabb a BTU érték, annál hatékonyabb a készülék.

A klíma tisztítás-karbantartás  rendszeres megléte elengedhetetlen egy készülék hosszútávú  hatékony , gazdaságos működésének. Ajánlott szezonváltásonként  egyszer elvégeztetni , hogy klímáján akadály mentesen járhasson át a hűtendő-fűtendő levegő és ezáltal ne legyen teljesítmény romlás, többlet energia felhasználás. Ezen felül nem elhanyagolható tény, hogy hűtés üzemmódban a rendszeres karbantartás elmaradása végett penészesedés következhet be a készülékben amely komoly egészségügyi problémákat okozhat. A klímagyártók kivétel nélkül előírják a készülékek évenkénti karbantartását a garancia feltételeként!

A garancia a készülék típusától és a gyártótól függ. Általában a klímaberendezésekre 2-5 év garancia érvényes, de néhány gyártó akár 10 éves garanciát is kínál a termékeire.